PIEN Kind- en Gezin

06-30340475

06-30340475

Wie ben ik

Ik ben Pien Akkermans. Sinds 2008 heb ik mijn eigen praktijk als kind- & gezinscounselor. Mijn hobby’s zijn zingen in een koor, wandelen, fietsen en lezen.
Oorspronkelijk kom ik uit Vught, daar ben ik geboren en heb daar tot mijn 32ste gewoond. Vanuit Vught ging ik naar school in Den Bosch, waar ik de opleiding KV/JV (kinder-, en jeugdverzorging) heb gevolgd. Na deze MBO opleiding ben ik gaan studeren in Eindhoven, HBO-J (jeugdwelzijnswerk).

Tijdens beide opleidingen heb ik vele malen stage mogen lopen en kwam op die manier in aanraking met allerlei vormen van kinderopvang, -verzorging en -begeleiding. Na deze opleidingen heb ik 6 jaar gewerkt op Kentalis, toen nog Instituut voor Doven. Daarna ben ik met wat omzwervingen terecht gekomen in het peuterwerk en heb daar vele jaren met plezier gewerkt. Maar steeds wetende dat dit nog niet het eindstation was. Er moest, volgens mij, in begeleiding van kinderen meer kunnen en anders.
Dat het ook echt anders kon, heb ik ervaren toen ik de opleiding voor kindercouncelor ging volgen. Met echte aandacht voor het kind. Kijken naar de eigenschappen en kwaliteiten van het kind, op een manier die past bij het kind. De opleiding was me op het lijf geschreven. Op deze manier ben ik met kinderen gaan werken: oplossingsgericht, kijken naar de mogelijkheden van het kind en zijn ouders, gericht op het positieve.

Inmiddels heb ik 3 jaar een werkervaringsplek gehad bij orthopedagoog drs. Nelly ter Voert in Oirschot, waar ik vakinhoudelijk enorm veel kennis en ervaring heb op kunnen doen. Vanaf 2007 ben ik gediplomeerd kindercouncelor en sinds maart 2014 ben ik ook gediplomeerd ‘Rouw- en verliescoach’.

Mijn stijl kenmerkt zich vooral door veiligheid bieden, vertrouwen te geven en met de nodige humor problemen aanpakken. Met bevlogenheid, passie en enthousiasme. Dezelfde die ik in mijn muziek maken leg, zie ik ook in mijn werk. Samenwerken vind ik een belangrijk punt. Daarbij heb ik het verhaal nodig van het kind, de ouders en soms ook de school.

Opleidingen:

  • MBO – KV/JV (kinder-, en jeugdverzorging)
  • HBO-J (jeugdwelzijnswerk)
  • Opleiding kindercouncelor

Andere opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb, zijn: