PIEN Kind- en Gezin

06-30340475

06-30340475

Werkwijze

kind- & gezinscounseling Helvoirt-VughtKindercounselor

Als kindercounselor help ik uw kind bij zijn zoektocht naar zijn talenten, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Samen met uw kind, kijk ik welke vaardigheden uw kind nodig heeft om weer controle over zijn eigen leven te krijgen. Door er op een nieuwe manier naar te kijken ontstaan er keuzemogelijkheden, waardoor u kind een volgende stap in zijn ontwikkeling kan zetten.
Kinderen geven op hun eigen manier aan, waar het probleem zit. De kunst voor mij is dit te horen en te vertalen, zodat uw kind weer keuzemogelijkheden heeft, zijn eigen oplossingen kan vinden en weer lekker in zijn vel komt te zitten.

De sessies vinden plaats in mijn praktijk aan de Raadhuisstraat 1013 te Vught. De sessies duren een uur en die zijn altijd alleen met het kind.

Rouw en verliescoach

Sinds 2014 ben ik gediplomeerd rouw en verliescoach wat inhoudt dat ik kinderen mag begeleiden die in dit proces zitten. Met rouw en verlies moet je niet alleen denken aan verlies van een dierbare, maar ook echtscheiding is een proces van rouw en afscheid nemen. Hiervoor heb ik met een collega lotgenoten groepen opgezet.
Wat ook tot de mogelijkheden behoord is begeleiding op school of zelfs in de klas. Mocht u kind ondersteuning nodig hebben dan schrijf ik hiervoor een behandelplan en kijk ik samen met de leerkracht en de ib-er welke stappen er genomen moeten worden.

Mochten we tot de conclusie komen dat er andere hulp nodig is, dan zoeken we samen naar het meest geschikte alternatief bij u in de buurt.

Neem ook een een kijkje bij mijn overzicht met trainingen zoals o.a. : Training mijn verlies delen