PIEN Kind- en Gezin

06-30340475

06-30340475

Hulp bij rouwverwerking

Het verliezen van een dierbare, willen we onze kinderen het liefst natuurlijk besparen. En gelukkig overkomt het ook veel jonge kinderen niet. Maar soms worden ze op jonge leeftijd al geconfronteerd met de dood van een broertje of zusje, een opa of oma of een van de ouders.

Vooral dat laatste heeft een enorme impact op het leven van een kind. Niet alleen moet hij/zij het overlijden verwerken, maar moet hij/zij ook wennen aan een nieuw leven met maar een ouder en vaak grote veranderingen.

Soms kunnen kinderen moeilijk omgaan met het verlies en heb je als opvoeder het gevoel dat je het kind niet voldoende kan steunen in deze moeilijke tijd. Dan is het goed om hulp te zoeken van buitenaf omdat de familie soms te betrokken is. Bij een niet betrokken buitenstaander kan het kind beter uiting geven aan alle verwarde gevoelens die deel uitmaken van het rouwproces en leren hier wijs uit te worden en orde aan te brengen.

Pien kind- & gezinscounseling en Gezin en Talent & Co hebben een speciaal programma geschreven rondom rouw en verlies. In kleine veilige groepjes gaan we de volgende stappen doorlopen.

Training mijn verlies delen

De training “mijn verlies delen” zijn lotgenoten bijeenkomsten die kinderen helpen van groep 1-4, groep -5-6 en groep 6-7, omgaan met het verlies van een dierbaar persoon o.a. door:

  • het doorlopen van de rouwtaken
  • het (opnieuw) overzicht krijgen over de eigen situatie
  • het delen/ leren van ervaringen, gedachtes en gevoelens en de ander ondersteunen
  • het vergroten van het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde, vergroten van hun eigen kracht, de (veer)kracht en de weerbaarheid en
  • (weer) enige grip te krijgen op de situatie.

Waar:
Kind- en gezinscoach. Raadhuisstraat 1013 te Vught.

Info:
Rouw is proberen verdriet te verwerken, het is een zware taak. Rouwenden kinderen hebben herkenning en erkenning nodig, het helpt hen als ze weten dat ze niet de enige zijn. Verdriet mag er zijn, ieder heeft daarin zijn eigen proces. De lotgenoten groep helpt kinderen met het doorlopen van de rouwtaken/proces, dit draagt bij aan het vergroten van hun eigen (veer)kracht en vertrouwen.
Deze lotgenoten groep bestaat uit 8 bijeenkomsten en is bedoeld voor kinderen van de basisschool. (onderbouw, middenbouw, bovenbouw)

Start:
Datum en tijd in overleg.

Gedicht

Als ik ?n ster zou zijn dan zou ik stralen en dan zou er licht zijn elke dag.
Ik zou met je zweven door het heelal en goede herinneringen bewaren in ieder geval van de momenten heel kostbaar en teer daarom mis ik je elke dag een klein beetje meer.

E.A. Markerink
(Eindhovens Dagblad)

Mocht u een kind willen aanmelden voor de lotgenotengroep of u heeft nog vragen over de inhoud, laat het ons dan vooral weten.

Met vriendelijk groet,

Pien Akkermans
Kind- & gezinscounseling

06-30340475
www.pienkindengezin.nl

Ellen Saris
Kind- en gezinscounselor

Talent & CO